23 januari, 2008

Uniform aan..

Jaja, gister was het dan zover: Uniformen passen! We gingen de uniformshop rond 3 uur binnen met onze lijst wat we nodig hadden. We keken eventjes rond en er waren een heleboel rekken en uniformen voor ongeveer 10 scholen! Gelukkig kwamen er iemand aan en vroeg of ze ons kon helpen. We hebben alle zomerspullen eerst maar gedaan, en het was best nogal veel.. Eerst de jurk: niet eens zo lelijk vind ik het. We moesten ook een trui voor als het een koude dag is. Sokken, en een hoed. Het staat best mooi alleen die hoed is echt afgrijselijk! Maarja, het is allemaal goed gekomen, we hebben onze uniformen en tassen (HEEL GROOT!!) en we kunnen naar school. Vorige week vrijdag zijn we trouwens naar school geweest en hebben we gepraat met de directeur. Ik kon het niet echt verstaan, want hij praatte heel zacht &binnendsmonds, dusja, ik heb maar wat geknikt. Ik kwam dus in year 10, en de tweede week van school gaan we op kamp. Na beetje gesproken te hebben over hoe het allemaal zat met school kregen we een rondleiding. Maar nadat we een kwart hadden gedaan werd ik achtergelaten bij het hoofd van de bovenbouw, en moest ik kiezen wat voor VCE vak ik wou gaan doen (VCE = vak voor een diploma, en alleen daarmee kan je op de universiteit komen). Ik kon kiezen uit iets met technologie, rechten, kunst en psychologie. De mensen die me echt goed kennen weten dus ook al dat ik Psychologie heb gekozen aangezien ik kinder psychologe wil worden. Als we op school komen moet ik twee bijvakken kiezen naast de standaard vakken (christian studys, english, maths, physical education, science dat is biologie, scheikunde, natuurkunde in een, en SOSE). Ik denk eraan om tekenen en muziek te kiezen. We hebben ookal schrijfspullen gekocht voor school, en het is nogal veel! Ik heb voor elk vak een map nodig!!!!! Dat is hier normaal ofzo.. Ik denk dat daarom mijn tas ook zo groot is. Er moet echt heel veel in. Zaterdag is het Australia day, zoiets als koninginnendag in Nederland, maar helaas word niet overal in het land het gevierd. In Queensland staat 2/3de onder water wat normaal helemaal kurkdroog is, en er zijn al meer dan 2000 mensen geevacueerd. We hopen dat het gauw ophoud met regenen in Queensland. Dinsdag gaat school dus echt beginnen, en we hebben er allemaal best wel zin in! Ik houd jullie op de hoogte!
En ik ben bezig met foto's weer op de site te zetten (www.picturetrail.com/mijnhoutinaustralie) waaronder ook uniform foto's zitten !
Nouja, liefs en veel sneeuw toegewenst!

16 januari, 2008

Home is were your heart is!

Hallo lieve bloglezers,
Sorry dat ik zolang niet heb geblogt en alles, alleen ik had de laatste weken geen internet, dus kon echt niet bloggen. Er is hier heel wat gebeurt, maar aangezien het hier 43 graden is geweest, ben ik echt heel wat vergeten (sorry). Ik wou eerst even wat rechtzetten. In Nederland heb ik vaak gezegt dat de australiers maar raar waren aangezien ze een winterjas dragen als het 18 graden is. Ik vind dit eigenlijks (na lang nadenken!) wel heel logisch dat ze een winterjas dragen met 18 graden. Want als het 25 graden in de zomer is en het op eens 25 graden daalt in Nederland, is het 0 graden en draag je ook een winterjas! Hier is het 43 graden in de zomer, en als het dan binnen 2 dagen opeens 18 graden is (25 graden eraf) dan heb je het ook koud! Altans, ik heb het hier wel koud als het 18 graden is. Het is gewoon echt een verschil! Als het hier 43 graden is, dan kan je gewoon serieus nergens koel van worden. ALLES is warm, echt alles! De ventilator blaast alleen maar warme lucht, 's-avonds koelt het alleen maar tot 37 graden af, en geloof me dat is nog steeds heel erg warm. Je kan geen koude douche nemen, want er komt alleen warm water uit de kraan (moeilijk te geloven, ik weet het.. maar het is echt zo!). Dus ik wou even zeggen dat Australiers ECHT NIET raar zijn met hun winterjassen bij 18 graden!
We zitten overmorgen 2 weken in ons huis, en het huis was nogal vies en hebben we grondig moeten reinigen. Hoe het er nu uitziet lijkt het erop dat we 6 maanden in dit huis zitten en dan misschien ons eigen huis hebben gekocht. Het is vreemd, iedereen hier in dit huis heeft het erover dat het moeilijk is om dit huis als echt ONS HUIS te zien, alleen heb ik er niet echt last van.. Maarja, ik ben daar eigenlijk altijd wel makkelijk in geweest. Ik noem haast elk huis ongeveer 'Thuis' want tsja, ik zeg altijd thuis is waar je hart is. In dit geval moeten we maar maken wat er van te maken valt. Ik heb ook wel zin in ons eigen huis, maar dat ligt er meer aan, dat ik dan me eigen kamer heb, het in de kleuren kan verven dat ik mooi vind, dus big deal ik kan nog wel even wachten!
Morgen gaan we naar de school, we hebben een gesprek met de directeur en dan is het allemaal duidelijk, hoe het zit met wat we nodig hebben, welke klas, welke vakken, enzovoorts, enzovoorts. Volgende week moeten we uniformen passen, opzich wel zin in. Ik wil echt wel weten hoe ik eruit zie met zo'n uniform aan. Ik krijg een speciaal uniform wat voor de laatste drie jaren van school is. Ze noemen dat de VCE jaren, ik weet niet zeker wat het inhoud maar ik denk dat het zoiets is als zegmaar de 4de, 5de, 6de op de middelbare waarin je dus je vakken mag kiezen en hier heb je in de laatste drie jaren elk jaar een examen, dus het zal wel zoiets zijn.. Maarja, de uniformen voor de VCE hebben de kleuren navy en wit (donkerblauw&wit) in plaats van knalblauw met wit en is de rok niet geblokt maar gewoon normaal 1 kleur. (YEAHHHH!) Eigenlijk was het met de school enzo, niet zo vloeiend gegaan. Ten eerste had Oostijen nog steeds geen resume voor me gemaakt en niet reageerde op onze mails of hij het zo spoedig mogelijk wilde mailen, wat we dus ook hadden afgesproken. We hebben het nu wel gekregen, maar het is harstikke slordig en het klopt niet eens! Volgens meneer moet ik naar year 4 en zou ik dus bij Christy in de klas moeten komen (groep 6!), maarja ze zijn vast wel zo slim om te weten dat het niet klopt. Mijn vader had bij de school 3 weken geleden de papieren al ingeleverd en pas als dat was ingevoerd konden we een afspraak maken. Mijn moeder deze week gebeld, maar ze zeiden dat ze het nog steeds niet hadden gekregen of dat het was kwijtgeraakt. Van het niet krijgen kon geen sprake zijn aangezien me vader de papieren OP het bureau had gelegt! Me ouders moesten de papieren allemaal weer overnieuw gaan zitten schrijven, en het was nogal een werk aangezien het per persoon zo'n 20+ blz invulwerk was. Maarja, morgen hebben we echt een afspraak hoor!
We zijn ook naar de kerk geweest hier, in totaal 2 verschillende. Het was heel anders dan de Bethel, het was teneerste veel kleiner (300 i.p.v 4000), maar dat was niet erg , want je kon veel beter in contact komen met iedereen. We hebben gepraat met de tieners enzo, en ze waren heel erg aardig alleen we hadden wel hele andere humor (wel logisch, wij zijn hollands!) Maarja, alles is verder top. We vervelen ons opzich best
wel, maar over ongeveer 1,5 week gaan we naar school!
OJA! Ons huis is verkocht sinds gister in Nederland & we hebben 2 auto's gekocht. Geen idee wat voor model maar het is een Ford en nog iets.

Nou, ik hoop snel weer te bloggen! Overmorgen denk ik, want dan zijn we ook al naar de directeur geweest, en eigenlijk hoop ik vanaf nu elke 2 dagen 1 keer te bloggen!
Nouja, haal je taai!
Liefs, Juliaaaaaa